به جرات میتوان گفت که رشد سیستمعامل اندروید طی چند سال گذشته هر چقدر هم سریع بوده باشد، این پلتفرم کماکان نتوانسته بود جایگاه مناسبی را در بازار تبلتها برای خود دست و پا کند. مانور فوقالعاده گوگل از طریق اندروید روی تلفنهای هوشمند به همان نسبت زیاد بود که روی صفحات بزرگتر تبلتها ضعف داشت.
با معرفی نسخه ۳ اندروید برای تبلتها نیز، هر چند زمینه اولیه برای تولید اپلیکیشنهای هماهنگ با این اکوسیستم فراهم شده بود اما باز هم تغییر بزرگی را در این میان شاهد نبودیم؛ موضوعی که حالا داستان جدیدی دارد.
ورود رسمی گوگل از طریق معرفی Nexus 7 به بازار تبلتها، نوید آغاز خوبی را برای این کمپانی و آینده اندروید روی تبلتها میدهد. پیش از این، سامسونگ، ایسوس و سایر شرکتها، برای تولید سختافزار قابل رقابت با آیپد تلاش زیادی کرده بودند اما گوگل به ضعف ماجرا پی برده بود؛ همه چیز به نرمافزار مربوط میشد!
محمد امیر کنعانی
منبع : وبلاگینا لطفا از ادامه مطلب نیز دیدن فرمایید
به جرات میتوان گفت که رشد سیستمعامل اندروید طی چند سال گذشته هر چقدر هم سریع بوده باشد، این پلتفرم کماکان نتوانسته بود جایگاه مناسبی را در بازار تبلتها برای خود دست و پا کند. مانور فوقالعاده گوگل از طریق اندروید روی تلفنهای هوشمند به همان نسبت زیاد بود که روی صفحات بزرگتر تبلتها ضعف داشت.
با معرفی نسخه ۳ اندروید برای تبلتها نیز، هر چند زمینه اولیه برای تولید اپلیکیشنهای هماهنگ با این اکوسیستم فراهم شده بود اما باز هم تغییر بزرگی را در این میان شاهد نبودیم؛ موضوعی که حالا داستان جدیدی دارد.
ورود رسمی گوگل از طریق معرفی Nexus 7 به بازار تبلتها، نوید آغاز خوبی را برای این کمپانی و آینده اندروید روی تبلتها میدهد. پیش از این، سامسونگ، ایسوس و سایر شرکتها، برای تولید سختافزار قابل رقابت با آیپد تلاش زیادی کرده بودند اما گوگل به ضعف ماجرا پی برده بود؛ همه چیز به نرمافزار مربوط میشد!
تجربه ایسوس در تولید سری تبلتهای ویژه ترنسفورمر و جایگاه گوگل برای استفاده از آخرین دستآوردهای اندروید، این دو برند را برای ساخت تبلت ویژهای در کنار یکدیگر قرار داد. هر چند سامسونگ هم طی یکی دو سال گذشته تلاش فراوانی برای تولید مدلهای مختلف تبلتهایش متحمل شد اما انتخاب گوگل، ایسوس بود.
اجازه دهید نکته پایانی بررسی را در همین ابتدا عنوان کنیم. درست است که گوگل تا حد ممکن قیمت تبلت خود را پایین آورد تا بتواند از ویژگی ارزان بودن برای رقابت با برندهای دیگری نظیر آمازون استفاده کند اما هرگز نباید این ارزان بودن را به معنای کم کیفیت بودن در نظر بگیرید.
اصولا قرار گرفتن یک تبلت در طیف قیمت ۲۰۰ دلار نباید انتظار شما را نسبت به داشتن سختافزاری ایدهآل برآورده نماید؛ اما نکسوس ۷ تا اندازه زیادی این قاعدهها را جابجا کرده است. داشتن پردازنده چهارهستهای Tegra 3 با سرعت ۱.۱۵ گیگاهرتز در حالت چهار هستهای و ۱.۳ گیگاهرتز در حالت تک هستهای همراه با ۱ گیگابایت رم، نشان میدهد که نکسوس ۷ از نظر قدرت پردازشی وضعیت مشابهی با تبلتهای گران قیمت بازار دارد.
اما گوگل به همان نسبت تلاش کرده است تا از به کار بردن برخی موارد در دستگاه خود خودداری کند. نبود درگاه micro SD، عدم امکان استفاده از سیمکارت برای ارتباط (که میتوان از طریق ویژگی Portable Hotspot در تلفنهای هوشمند امروزی، دست کم امکان استفاده از اینترنت موبایل را در تبلت فراهم کرد) و نداشتن دوربین در پشت دستگاه، از جمله مواردی بودند که با حذف آنها، در پایین ماندن قیمت نهایی دستگاه تاثیر به سزایی داشتند.
گوگل تبلت خود را در دو مدل ۸ و ۱۶ گیگابایتی عرضه میکند که مدل ۱۶ گیگ آن ۵۰ دلار گرانتر از مدل پایه آن است.
جنس بدنه دستگاه ۳۴۰ گرمی نکسوس ۷ از پلاستیک است و پشت تبلت از نوعی پلاستیک نرم پوشیده شده که کار با آنرا سادهتر و قرارگیری دستگاه در دست را بهتر میکند. پشت تبلت علاوه بر قرارگیری لوگویهای nexus و ASUS، یک اسپیکر کوچک نیز قابل مشاهده است که با وجود داشتن خروجی صدای بالا، کیفیت نا امید کنندهای دارد. علاوه بر اینها، یک دوربین مکالمه ۱.۲ مگاپیکسلی، امکان مکالمه ویدیویی از طریق اپلیکیشنهای مربوطه را برایتان فراهم میسازد. از این دوربین نباید انتظار گرفتن عکسهای خیلی خوب داشته باشید. در واقع در صورتی که قصد عکس برداری با تبلتتان را دارید، بهتر است سراغ خرید گجتی به غیر تبلت بروید!
در اطراف بدنه نکسوس ۷ میتوان ورودیهای مختلفی را مشاهده نمود. در بخش راست تبلت، دکمههای پاور و تنظیم صدا قرار گرفتهاند. در زیر بدنه درگاه میکرو یواسبی و جک ۳.۵ میلیمتری صدا وجود دارد. همچنین دو میکروفن در بالا و قسمت چپ بدنه تبلت به کار گرفته شدهاند.
از دیگر مشخصههای سختافزاری به کار گرفته شده در این تبلت میتوان به بلوتوث نسخه ۴.۰، چیپ NFC (همراه با ویژگی Android Beam)، جیپیاس، ژیروسکوپ، قطب نما و شتاب سنج اشاره کرد. شاید تنها نکته منفی موجود در نکسوس ۷ که راه حلی برای آن وجود ندارد، عدم امکان خروجی تصویر برای صفحات بزرگتر است. بنابر این اگر قصد تهیه این تبلت را دارید، باید خیال اتصال آن به ورودی اچدیامآی تلویزیون یا مانیتور خود را از سر بیرون کنید!
نکسوس ۷ از یک صفحه نمایش ۷ اینچی IPS السیدی با رزولوشن ۱۲۸۰ در ۸۰۰ پیکسل همراه با پوشش Corning glass بهره میبرد. تصاویر و زاویه دید در این صفحه به نسبت نمونههای مشابه دیگر از کیفیت مناسبی برخوردار است و نمایش ویدیوهای اچدی در آن به همان نسبت، کیفیت خوبی دارد.
نمایشگر نکسوس ۷ به نسبت صفحه نمایش Super AMOLED رنگها را روشنتر نشان میدهد. خواندن متون کتابها با توجه به استفاده از السیدی در این تبلت، واضح و از کیفیت مناسبی برخوردار است و میتواند دستگاه ایدهآلی برای این موضوع به حساب بیاید.
با در نظر گرفتن سختافزار خوب نکسوس ۷، انتظار داشتن کارایی ایدهآل، از جمله مواردی است که میتوانید در این دستگاه آنرا تجربه کنید. ترکیب پردازنده Tegra 3 شرکت انویدیا با دیگر بخشها بهخوبی توانسته است خروجی قابل قبولی را در زمینههای مختلف از خود بهنمایش بگذارد.
هر چند که بخشی از این کارایی به اندورید ۴.۱ و تلاش گوگل برای بهبود مشکلات قبلی در سیستمعاملش مربوط میشود اما در کنار آن، ترکیب مناسب سختافزاری در این دستگاه موجب رضایت کاربران مصرف کننده آن خواهد شد.
اجرای برنامهها در نکسوس ۷ به اندازه کافی سریع است. بهبود کارایی و روان بودن عالی گردش بین آیکون برنامهها در منوی اصلی سیستم را به خوبی میتوان نسبت به نسخههای پیشین اندروید احساس کرد و بهنظر میرسد Project Butter گوگل در بهبود این موارد بهخوبی تاثیر خود را گذاشته است.
انویدیا مانور زیادی را روی قدرت سه بعدی پردازنده تگرا ۳ داده است. همین موضوع سبب شده که انجام بازیهای سه بعدی در نکسوس ۷ با فریمریت و کیفیت مناسبی صورت بگیرد. اما در کنار آن نمیتوان منکر داغ شدن دستگاه هنگام انجام کارهای گرافیکی سنگین شد. در واقع پس از چند دقیقه بازی کردن، گرما در قسمت چپ پشت دستگاه بهخوبی قابل احساس است.
داغ شدن نکسوس ۷ در هنگام مصرف بالای منابع، مانند بسیاری از تلفنها و تبلتهای دیگر کاملا طبیعی است و باید در نظر داشت که این داغ شدن، بهاندازهای نیست که دست شما را آزار دهد.
طبیعتا مهمترین بخش بررسی این تبلت به کارایی آن مربوط میشود و این موضوع، لذتبخشترین جنبه استفاده از نکسوس ۷ برای دارندگان آنرا نیز در بر میگیرد.
نکسوس ۷ بهعنوان اولین دستگاهی که با اندروید ۴.۱ عرضه شد، با سر و صدای زیادی از طرف گوگل در کنفرانس توسعه دهندگان ۲۰۱۲ معرفی گشت. این شرکت بهخوبی خلاء موجود بین تبلتهای اندرویدی و آیپد را درک کرده بود و توانست با بهنمایش گذاشتن امکانات و ویژگیهای مختلفی، توان رقابتی خود را بهنمایش بگذارد.
هر چند که برخی از برنامههای عرضه شده روی این دستگاه کارایی چندانی در ایران ندارند اما به همان نسبت، سایر ویژگیهای نرمافزاری اندروید ۴.۱ میتواند شما را هنگام کار با آن شگفت زده کند؛ بهخصوص پشتیبانی از زبان فارسی بهطور پیشفرض.
گوگل از نسخه ۴.۰ اندروید نمایش فونت فارسی را بهصورت پیشفرض پشتیبانی کرد و حالا اندروید در نسخه ۴.۱ از رابط کاربری فارسی نیز برخوردار است. هر چند که بهنظر میرسد این موضوع هنوز جای کار بیشتری برای بهبود دارد اما در هر حال، این مورد ویژگی بسیار ایدهآلی برای کاربران فارسی زبان بهحساب خواهد آمد.
در کنار این موضوع، کیبورد اندروید ۴.۱ نیز شاهد تغییرات خوبی بوده است. شکل قرارگیری دکمهها برای زبان فارسی و نیز وجود یک دکمه اختصاصی برای درج کاراکتر نیمفاصله، از جمله بهبودهایی است که گوگل آنرا اختصاصا برای فارسی زبانان در نظر گرفته است.
تایپ کردن با این کیبورد با توجه به صفحه ۷ اینچی دستگاه در هر دو حالت عمودی و افقی برای زبانهای فارسی و انگلیسی بسیار راحت است.
برنامه کروم از این نسخه بهعنوان مرورگر پیشفرض اندروید درآمده است و همین مسئله، ویژگیهایی نظیر سرعت و کاراییهای مختلف را هنگام مرور صفحات برایتان به ارمغان میآورد.
امکان تبدیل صدا به نوشتار آنهم بهصورت آفلاین و بدون نیاز به اینترنت، افزایش امکانات جستجوی صوتی گوگل و اضافه شدن Google Now برای بهنمایش گذاشتن اطلاعاتی نظیر دمای هوا، مسیریابی و نمایش ترافیک (که در ایران کاربرد ندارد) و امکان تغییر سایز ابزارکهای صفحه، از جمله دیگر تغییرات در اندروید ۴.۱ به شمار میروند.
همچنین قابلیت استفاده از Google Maps در حالت آفلاین و دریافت نقشهها در این نسخه با تغییراتی جزیی مواجه شده است که فرآیند دانلود نقشهها را تا اندازهای سادهتر کرده است اما کماکان محدودیت حجم در دانلود نقشهها وجود دارد.
مصرف باتری در نکسوس ۷ با توجه به کارایی معمولی که میتوان از تبلت داشت، کاملا ایدهآل بهنظر میرسد. در آزمایشهای ما، هنگام کار معمول با دستگاه با نصف میزان نور کامل صفحه، اتصال به وایفای و مرور صفحات وب و انجام کارهای متداول نظیر پخش ویدیو و موزیک، مدت زمان استفاده از باتری به حدود ۲.۵ روز رسید.
طبیعی است که این زمان در هنگام استفادههایی که مصرف بیشتری از منابع سختافزاری سیستم را نیاز دارند، متفاوت خواهد بود. اما بهطور میانگین، میتوان طول زمان تقریبی ۹.۵ تا ۱۰ ساعت را برای پخش مستمر ویدیو از باتری نکسوس ۷ انتظار داشت.
یکی از شیوههای مطرح کردن یک برند در بازاری که رقبای قدر زیادی پیش از ورود شما داشته است، عرضه محصولی مناسب با هزینهای پایینتر از دیگر محصولات موجود در بازار است. گوگل با علم به این موضوع، راه خود را به درستی و با شناخت رقیبی همچون آمازون آغاز کرده است.
با پرداخت رقم ناچیز ۲۰۰ دلار (البته در این روزهای ایران آنقدرها هم ناچیز نیست!)، گوگل به شما تبلتی فراتر از تصورتان را اهدا میکند. در واقع میتوان گفت که نکسوس ۷ بهترین گزینهای است که میتوانید با هزینهای کم آنرا تهیه کنید. داشتن سختافزاری که حداقل تا یکی دو سال آینده نیازهای شما را برطرف کند و از همه مهمتر، روح گوگل در کالبد نکسوس ۷ از جمله دلایلی است که میتواند شما را نسبت به خرید این فرزند ۷ اینچی ترغیب نماید.
با در نظر گرفتن توضیحات گفته شده در بالا، آیا فکر میکنید نکسوس ۷ تبلت ایدهآل شما خواهد بود؟